Sıkça Sorulan Sorular

1) irfansor.com`a üyelik ücretlidir mi?

Cevap: Firmaların ürün ve hizmetlerinden yararlanmak istiyorsunuz üyelik ücretsizdir. Ancak bir dükkan açmak istiyor, Firmanızın tanıtımını, reklamını ve hizmetlerini sergileyerek, ürünlerinizin satışını gerçekleştirmek istiyorsanız ücretlidir. Irfanasor.com’da dükkan açmak, firmanızı tanıtarak, ürünlerinizi sergilemenin 1 Yıllık bedeli 165,00 TL+KDV’dir. Sizde hemen, Türkiye’nin en büyük "Yerel İş Rehberi" olma yolunda ilerleyen irfanasor.com’da dükkan açmak için Firma Üyeliği sayfamızı ziyaret edin ve 10 dakikada dükkanınızı açın.

2) Tek kullanımlık şifremle giriş yaptım; şimdi ne yapmalıyım?

Cevap: Tek kullanımlık şifrenizle giriş yaptıktan sonra firmanızın bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza iletmeniz amacıyla, müşteri temsilcilerimiz tarafından aranmak için 24 saat beklemeniz gerekmektedir.

3) Başvurumu yaptım, 24 saat geçti ama kimse bana geri dönmedi?

Cevap: Müşteri Hizmetlerimiz hizmet politikaları doğrultusunda sadece iş günleri içerisinde hizmet vermektedir, Eğer başvurunuz resmi tatil gününe denk geldiyse size ulaşılamamış olabiliriz. Bu tür durumlarda info@irfanasor.com adresine mail atabilirsiniz.

4) Üyeliğim onaylandı; fakat başvuru formunda girdiğim firma adı, adresimi, e-posta vb şeyleri değiştiremiyorum. Nedeni nedir?

Cevap: Hizmet Politikamız gereği, faturalandırma ve sözleşme işlemi yapılmış firma adınız, firma adresiniz, vergi daireniz, vergi numaranız gibi değişmez bilgilerinizi özel durumlar harici değiştirmeniz, tarafınızdan mümkün değildir. Ancak özel durumlar için info@irfanasor.com adresine mail atabilirsiniz.

5) Firmama ürün / hizmet ekledim ne kadar beklemem gerekiyor?

Cevap: Dükkanınızda yaptığınız her değişiklik, yasal prosedürler ve hizmet politikamız gereği kontrol amaçlı müşteri hizmetlerimize gönderilmekte, gerekli kontroller ve yazım kurallarına uygunluğu kontrol edilerek mesai saatleri içerisinde en geç 2 saat içerisinde yayına alınmaktadır.

6) Hizmetlerimden bir veya birkaç tanesini düzenledikten sonra hizmetlerim kayboldu, neden?

Cevap: Dükkanınızda yaptığınız her değişiklik, Yasal prosedürler ve Hizmet Politikamız gereği kontrol amaçlı müşteri hizmetlerimize gönderilmekte ve bu süre zarfında hizmetiniz gözükmektedir. Kontrol sonrası uygun olan hizmet türünüz mesai saatleri içersinde en geç 2 saat içerisinde yayına alınacaktır.

7) Onaylanmış hizmet ve ürünlerimi istediğim zaman aktif veya pasif hale getirebilir miyim?

Cevap: Firma panelinize giriş yaptıktan sonra ürün veya hizmet listesinden aktif-pasifliğini değiştirebilirsiniz.

8) Sitenizde yer alan uzman yorumları kimler tarafından ve ne zaman yapılmaktadır.

Cevap: Sitemizde yer alan uzman yorumları, Dükkan sahipleri tarafından yapılmaktadır. Ürün ve Hizmetler için yapılan her yorumun hangi firma tarafından yapıldığı, yorumun hemen yanında görülmektedir ve Dükkan sahibini bağlamaktadır. Eğer Sizde dükkan sahibiyseniz ve yaptığınız iş ve sattığınız ürünler ile ilgili reklam içermeyen, Son kullanıcıya satın alma rehberi olacağına inandığınız yorumlarınızı Firma panelinize girdikten sonra “Uzman Yorumu Yapmak İstiyorum” linkine tıklayarak yorum yapabilirsiniz.

9) Hediyelik eşya satan dükkan sahibiyim, dükkanımda elektronik sigara satmak için ürün eklediğimde ürünüm Müşteri Hizmetleri tarafından onaylanmadı, Neden? 

Cevap: Yürürlükteki yasalar gereği İnternette satışı yasaklanmış ürünler vardır. Elektronik Sigara bunlardan biri olduğu için, söz konusu ürünüz Müşteri hizmetlerimiz tarafından onaylanmamıştır. Yasalar gereği satışı devletçe yasaklanmış ürünler, Onaylamış olduğunuz üye işyeri sözleşmenizde yer almaktadır. Tüm bu yasaklı ürünlere sayfanın hemen altında bulunan "Yasaklı Ürünler" linkini tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

10) irfansor.com`u kimler kullanabilir?

Cevap: İrfanasor`u şehirlerinde ve diğer şehirlerde yaşayan insanlara hizmet sağlamak isteyen iş yerleri kullanır; bununla birlikte hizmet almak isteyen insanlarda irfanasor.com sayesinde kendilerine en yakın, en iyi hizmeti seçer.

11) Dükkan bilgilerim irfanasor.com`a nasıl eklendi?

Cevap: Temel dükkan bilgilerinin yer aldığı bu tip bilgileri halka açık kayıtlardan ve diğer kaynaklardan alırız. Aynı zamanda sahip olduğumuz bilgileri düzeltecek bir panele sahip olduğunuzu ve bunları güncelleyebileceğinizi unutmayınız.

12) İşletmeler irfanasor.com'a reklam verebilir mi?

Cevap: Evet verebilir, bunun için irfanasor.com`un çeşitli reklam standartları vardır; bunlar sol reklamlar, kategori reklamları, üst reklam, vitrin reklamları olarak çeşitlenmekte ve bunlardan dilediğinizi, o reklamın bedelini ödeyerek gerçekleştirebilirsiniz. Reklam talepleriniz için info@irfanasor.com`a mail atabilir ya da 444 31 35 no'lu müşteri hizmetleri birimimizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

13) irfanasor.com`da arama motoru, aramaları neye göre sıralar?

Cevap: Ürünün alfabetik, yorumlara ve derecelendirmelere göre değişen ve standart olmayan bir algoritması vardır.

14) Hizmet aldığım dükkan ile ilgili kötü bir deneyim yaşarsam, olumsuz bir yorum yapabilir miyim?

Cevap: Her türlü yorumu duymak isteriz, İrfanasor.com olarak kimseye bir imtiyaz tanımayız.

15) Dükkan sahipleri yorumlarıma halka açık cevap yazabilirler mi?

Cevap: İrfanasor.com`da Gizli ve saklanan bir yorum özelliği yoktur. Üyelerde, dükkan sahipleri de yorumlarını halka açık ve herkesin görebileceği bir şekilde yapmaktadır.

16) Yorumum dükkanın profil sayfasında gözükmüyor. Neden?

Cevap: Yorumunuzun genel ahlak kurallarına uymayan yada sitemizin genel şartlarına uymayan bir filtreye takılmış olması muhtemeldir. Yorumunuzun detaylı bilgisini info@irfanasor.com`dan geri dönüşle öğrenebilirsiniz.

17) İnternetten irfanasor.com`a nasıl üye olunur? 

Cevap: Çok basit. Anasayfadan "Üye Başvurusu" na tıklayarak üye olabilir yada "Facebook`la Bağlan"ı tıklayarak Facebook`lada giriş yapabilirsiniz.

18) İnternetten irfanasor.com`a nasıl dükkan başvurusu yapılır? 

Cevap: Çok basit. Anasayfadan "Dükkan Başvurusu" na tıklayarak 10 dakika içersinde Dükkan sahibi olabilir ve dükkanınızı milyonlara duyurabilirsiniz.